ترامپ دستور اخراج دانشجویان خارجی همسو با حماس و حزب‌الله را از ایالات متحده داد الجولانی: نمی‌توانیم حضور شبه‌نظامیان خارجی در سوریه را بپذیریم جزئیات گروگان‌گیری دو تبعه عراقی در اهواز برای ۳ میلیارد تومان قالیباف: شاهد تغییر شکل توطئه‌های دشمن علیه ایران هستیم سفر وزیر خارجه عربستان سعودی به بیروت بعد از ۱۵ سال سرلشکر سلامی: در مقابل دشمنان هیچ‌گاه عقب ننشسته‌ایم / هیچ دشمنی یارای غلبه بر مردم ایران را ندارد محسن رضایی: تحریم‌ها می‌تواند فرصتی برای ایستادن روی پای خود باشد وزارت نیرو: سطح تراز دریای خزر از سال ۱۴۰۰ یک متر کاهش یافته است/ این روند به طور فزاینده ادامه دارد وزیر بهداشت: تنها ۶۰۰ نیروی متخصص فارغ‌التحصیل داریم که باید در سراسر کشور توزیع شوند درگیری خونین در آستانه دیدار لاتزیو و رئال سوسیداد با ۹ زخمی و یک نیمه‌جان! ترامپ: ۱۱ هزار تروریست در آمریکا مستقر شده‌اند ۲۷ ایرانی محبوس در ترکیه به کشور منتقل شدند ساکت الهامی نقره‌داغ شد /  ۵ ماه محرومیت و ۵۰۰ میلیون جریمه نقدی خواب انسان تا اوایل دوران معاصر «دو مرحله‌ای» بود نتیجه تحقیقات؛ سرعت رشد جسمی مردان در قرن گذشته دو برابر زنان بوده است

ارتباط مصرف روی و ابتلا به دیابت

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که رابطه‌ای مستقیم بین سطوح روی و دیابت نوع ۲ وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 02
کد خبر: ۱۹۷۵۳۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ مصرف روی زیاد در رژیم غذایی، به نسبت میزان دریافت مرجع غذایی، می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ (T ۲ DM) را تا ۱۳ درصد کاهش دهد.

مطالعه‌ای متاآنالیز در سال ۲۰۱۹ به بررسی و جمع بندی نتایج مطالعات پیشین درباره ارتباط دریافت روی (ازطریق مکمل، ازطریق رژیم غذایی و دریافت کلی) در اتیولوژی دیابت نوع ۲ پرداخت، ۱۶ مطالعه انتخاب و ارزیابی شد؛ با این وجود، هیچ ارتباطی بین دریافت مکمل یا کل روی مصرفی (مجموع رژیم غذایی و مکمل) و دیابت نوع ۲ مشاهده نشد؛ اما رابطه‌ای مستقیم بین سطوح روی سرم/پلاسما و T ۲ DM یافت شد.

مصرف روی نسبتاً زیاد در رژیم غذایی، به نسبت میزان دریافت مرجع غذایی، می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ (T ۲ DM) را تا ۱۳ درصد کاهش دهد.

این رابطه در روستا‌ها نسبت به مناطق شهری قوی‌تر و مشهودتر باشد (۴۱ درصد). علاوه بر این، شیوع دیابت نوع ۲ (T ۲ DM) نیز ممکن است یک عامل مخدوش کننده برای این ارتباط باشد، زمانی که شیوع کم است ارتباط قوی تر، زمانی که متوسط است ضعیف‌تر و با شیوع بالا ناپدید می‌شود.

علاوه بر این، افزایش غلظت روی سرم/پلاسما با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در جمعیت عمومی مرتبط است. در همین حال، غلظت بالای روی کل خون می‌تواند با دیابت نوع ۲، احتمالاً فقط در مرحله اولیه این بیماری، مرتبط باشد.

مطالعات بیشتری برای تایید این نتایج و تعیین نقش سرم/پلاسما و غلظت روی کل خون در پاتوفیزیولوژی دیابت نوع ۲ نیاز است.

در سال ۲۰۱۶، دیابت به عنوان هفتمین علت مرگ و میر در سطح جهان ثبت شد. بر اساس گزارش فدراسیون بین المللی دیابت (IDF)، شیوع جهانی دیابت در بین افراد ۲۰ تا ۷۹ ساله در سال ۲۰۱۷، ۸.۸ ٪ معادل ۴۲۴.۹ میلیون نفر بودکه مجموع هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی این افراد حدود ۷۲۷ میلیارد دلار برآورد شده است. / بهداشت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار